KADA DMC SLAVI USPEHE : 100 USD DOLARA GRATIS ZA NOVE KLIJENTE ZA GOOGLE OGLAŠAVANJE

Digital Marketing & Communication, zvanični Google partner  u Srbiji časti sve nove klijente sa 100 USD BESPLATNOG BUDŽETA za GOOGLE oglašavanje uz ugovornu obavezu u minimalnom trajanju od 6 meseci.

 

20 godina postojanja apsolutnog vladara Interneta, kao i TREĆI rođendan DMC-a, naša su  ispiracija  da slavlje podelimo sa svima Vama. Zato je Agencija Digital Marketing & Communication odlučila da biznis naših potencijalnih klijenata časti sa čak 100 USD dolara BESPLATNOG BUDŽETA  OGLAŠAVANJA za GOOGLE OGLAŠAVANJE i time motiviše kompanije, navela je Tijana Predojević, direktor agencije DMC. 

Digital Marketing & Communications je zvanični Google Partner.
Digital Marketing & Communications je full service agencija za digitalni marketing koja vam pruža paket usluga za celokupni nastup na internetu, počevši od Strateškog planiranja do realizacije internet kampanje. Klijentima koji vrše odabir agencije sa kojom će uspostaviti saradnju, Google Partners značka predstavlja svojevrsni vid garancije stručnosti i veštine agencije, a dodeljuje je kompanija Google Inc. Osnovana u septembru 2015. godine, a za proteklih tri godine rada, uspešno je realizovano više od 550 kampanja Google oglašavanja za klijente koji posluju u različitim delatnostima.
DMC tim stručnjaka u oblasti internet oglašavanja je sertifikovan od strane Google-a, što vam garantuje vrhunski kvalitet usluga koje dobijate. Zajedno sa vama želimo da dođemo do rezultata pažjivim planiranjem i osmišljavanjem kampanje, kao i konstantnim zajedničkim radom na analiziranju i unapređenju ostvarenih rezultata.

Google slavi 20. rođendan, a mi vam predstavljamo 20 zanimljivosti o  kompaniji

GOOGLE početak
Google priča počinje 1995. na Univerzitetu Stanford. Studenti Larri Page i Sergei Brin, radili su iz svojih studentskih soba u domu, i najpre su izgradili pretraživač koji je nosio naziv Backrub. Backrub vrlo brzo preimenovan u Google.


Larry Page i Sergey Brin, Google Inc, 2003. godina.

Kako nastaje ime GOOGLE
Interesantna je činjenica i okolnosti pod kojima je nastalo ime kompanije Google. Reč Google dolazi od pogrešno izgovorene reči, gugol, koja predstavlja termin za cifru praćenu stotinom nula, iliti broj 10 na stotu. Onog trenutka kada su Larry i Sergey uvideli da je Gugol domen zauzet dolazi do igre reči, i donose odluku da kroz male modifikacije slova željene reči kreiraju Google. 2006. godine reč Google biva deo Oksforskog rečnika.

Prvi Google računar na Stanfordu bio je smešten u kućištima napravljenim od Lego kockica. 

Kompanija Google Inc nastaje u garaži – 1998.
U septembru 1998. u iznamljenoj garaži u gradu Menlo Park u severnoj Kalifornii kada su Leri Pejdž i Sergej Brin, studenti Univerziteta Stanford stvorili pretraživač totalno drugačiji od svih dotašnjih. Tačnije, 15. septembra 1997. godine, studenti registruju domen Google.com, da bih već sledeće 1998. godine nastala kompanija pod nazivom Google Inc.

Prvi twitter post kompanije Google

Logotip Google kroz vreme
– 1998. Lari Pejdž i Sergej Brin koriste ovaj logotip za svoj diplomski projekat na Univerzitetu Stanford.


-30. avgust 1998. Tim je krenuo na festival Burning Man i napravili su svoj prvi dudl logotip kao obaveštenje da su na putu.


– septembar 1998. Google prelazi na google.com i deli beta verziju sa svetom.


– maj 1999. I dalje je veseo, ali sada ima elegantniji izgled zbog fonta Catull.


– maj 2010. Logotip je svetlije boje i karakteriše ga smanjena senka.


– septembar 2013. Logotip postaje dvodimenzionalan i uvode se tipografska poboljšanja.
-septembar 2015. Logotip postaje deo nove porodice koja obuhvata Google tačke i ikonu „G“.

Google Dudle – neki od Google Dudl logotipa. 


Neuspešna prodaja kompanije
Osnivači
pokušavaju da ga prodaju Google Inc kompaniji Yahoo za milion dolara 1997. godine. Posle bezuspešnog putovanja širom Silikonske doline, konačno su otišli ​​u Yahoo! Međutim, bili su odbijeni. 

Gmail je lansiran 1. aprila 2004. godine, pa su mnogi korisnici pomislili da je reč o prvoaprilskoj šali koju kompanija svake godine priređuje.

Google Street View
Zahvlajujući kamerama Google Street View tima, snimljeno je i više od 5 miliona kilometara puteva širom sveta. Zahvaljujući ovom poznatom servisu, upoznati smo virtuelno sa detaljima velikih gradova, država gde god da se uputimo.

69.688 pretraga u jednoj sekundi 
Google  obrađuje više od 69.000 pretraživača u proseku svake sekunde, što znači više od 3,5 milijardi pretraga dnevno i 1,2 triliona pretraga godišnje širom sveta.

2001. pokrenut Google Images. Iste godine Google je objavio svoj prvi godišnji “Google Zeitgeist” koji razmatra šta su milioni ljudi pretraživali tokom prethodne godine. Ovo je tradicija koja se i danas nastavlja s tim da je Google Zeitgeist 2007. godine prekunut kada biva zamenjen Google trendovima – Google Year in Search 2017. 

Google je 2006. kupuje You Tube za tada astronomskih 1,65 milijardi dolara, ali se to pokazalo mudrim potezom budući da se zabava preselila na internet.

Google Adwords – kratka istoija

23. oktobar 2000 godine pokrenut je Google Ads – u startu su oglašivači plaćali uslugu mesečno, dok je Google postavljao oglase i uravljao kampanjama, sa ciljem prilagođavanja malim i srednim preduzećima, kao i onima koji su želili samostalno upravljati kampanjama, Google ubrzo postavlja portal pod nazivom Adwords.
2005. godine Google pokreće program Google Advertising Professional (GAP) da bi potvrdio pojedince i kompanije koji su završili Adwords obuku i položili ispit.

2008. godine Google je pokrenuo Google Online Marketing Challenge, akademsku vežbu u klasi za studente. Preko 8.000 studenata iz 47 zemalja učestvovalo je u izazovu 2008. godine, više od 10.000 studenata iz 58 zemalja učestvovalo je 2009. godine, oko 12.000 studenata u 2010. godini, a skoro 15.000 studenata iz 70 zemalja u 2011. godini. Izazov se i dalje organizuje svake godine u peridou od januara do juna meseca.

 

2008. godine rođen je Google Chrome koji vrlo brzo postaje jedan od najtraženijih web pregledača. Sledeće, 2009. godine Google je objavio Google Voice.

Zamislimo da je GOOGLE ČOVEK 

 

 

 

Izvor: Google

Autor:

Tijana Predojević

Leave a comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top